Iets meer dan twintig jaar geleden tuimelde Philippe Bailleur - haast per toeval - in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Het duurde niet lang of dat zorgde voor een koerswijziging in zijn loopbaan. Met deze keynote wil hij in eerste instantie terug blikken:

  • Wat waren belangrijke fases in zijn ontwikkeling als coach?

  • Wat maakte nu precies het verschil? 

  • Hoe kon hij daar zelf uit putten?

  • En wat betekent het eigenlijk om coach te zijn?

Van daaruit volgen een aantal principes die hij graag wil delen met ons. Principes die zouden kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van dit beroep maar vooral ook principes die passen bij de uitdagingen van deze tijd. De uitspraak "What brought us here, won't bring us there" is namelijk bijzonder relevant geworden.

 

Verwacht je aan een interactieve, persoonlijke, inspirerende keynote ...

connecting some dots

door Philippe Bailleur

meer over Philippe

Philippe startte zijn loopbaan binnen Defensie. Na enkele jaren te hebben gewerkt als personeelsverantwoordelijke, op een luchtmachtbases, koos hij er voor om zijn loopbaan helemaal te richten op persoonlijke en organisatie ontwikkeling. Hij verkende het opleidingslandschap door te duiken in heel uitéénlopende disciplines en verslindt nog steeds massa's boeken. Daar vloeiden ondertussen al meerdere korte en lange opleidingsprogramma's uit voort. 

 

Met zijn eerste boek "Architect van je organisatie" zette hij mee het begrip 'organisatie coaching' in de wereld. De bijhorende opleiding is ondertussen aan haar 10de editie toe. Enkele jaren later volgde een nieuw boek, dat nog een stuk verder gaat met name: "Trauma in organisaties". Dit boek werd door de OOA in Nederland verkozen tot het beste managementboek van 2016. Net die erkenning moedigt Philippe aan om op dit, niet vanzelfsprekende spoor, verder te bouwen.

 

Ondertussen verbindt hij zich meer en meer met andere ervaren coaches. Immers: "It takes a network to change a network." Er ligt massa's werk klaar voor coaches ...

 

www.philippebailleur.be